CETABlog
L’IMPACTE PERSONAL DEL GRAU EN TURISME. PERQUÈ TURISME?
A tots aquells estudiants de turisme, us ha passat alguna vegada que parleu sobre els vostres estudis i els altres us pregunten: perquè estudies turisme, vols ser guia o recepcionista d’hotel?.
De veritat, com a estudiant de turisme, penso que és una carrera que molta gent tria però que hi ha molt poc coneixement per part dels altres alumnes sobre la decisió d’estudiar turisme. Molts no se’n adonen de l’impacte social que pot tenir el turisme sobre molts de nosaltres, descartant l’impacte laboral i econòmic, fa falta anar més enllà.
Com a estudiant i alumne de CETA, vull respondre a aquesta pregunta que tanta gent fa, però donaré 10+1 raons i tips per les quals turisme com a primera opció.
1. Increment del coneixement de la situació global, és una cosa que el grau en turisme t’ensenya però que poca gent sap. I és que no només tractes temes purament turístics sinó que aprens a analitzar la situació global del món.
2. Ampliació del camp de visió turístic, no veure el turisme com un simple moviment sinó observar quin impacte social està causant en el món, perquè un simple moviment mou tantes masses.
3. Créixer, aprendre i analitzar, són processos que s’ensenyen en el grau en turisme, però no per professors, sinó per un mateix. Al augmentar el camp de visió també s’incrementa el camp de coneixement i per tant, l’aprenentatge. Durant els anys, aprens a analitzar situacions que més enllà de ser turístiques, poden convertir-se també en personals. La capacitat de poder ser capaç de fer un anàlisi del que està passant al teu voltant no és un acte, és un fet.
4. Multiculturalitat, i cada cop més. Vivim en un món regit per la multiculturalitat, i de fet, aquesta multiculturalitat és la que augmenta els fluxos turístics entre països.
5. Coneixement i conscienciació sobre el nostre planeta i sobre els recursos, és un fet del que molta població no té informació, o si la te no la vol veure. És molt maco fer turisme i visitar els diferents recursos de cada destí, però que passaria si un dia aquest recursos s’esgoten, també practicaríem turisme?. Per tant, el grau en turisme augmenta la conscienciació i coneixement sostenible.
6. Creixement personal, en tots els aspectes. Les ganes de descobrir coses noves que abans no coneixies es troben al estudiar turisme, les ganes de recórrer el món es troben encara més accentuades en les persones llicenciades en turisme, les ganes de créixer i desenvolupar-te com a persona es troben en les persones estudiant aquest grau. Perquè? Per què vols que el turisme formi part de la teva vida i créixer fora de casa tot descobrint nous límit.
7. Disciplina, és un concepte que tots els graus et donen, però la disciplina turística no és individual, és col•lectiva.
I per si aquestes raons fossin poques i encara no t’haguessis decidit, et dono uns “tips” per què ho acabis de fer:
8. Ganes i motivació, que no et faltin mai, per què com moltes persones diuen, turisme no és enginyeria, però és treball constant per arribar als objectius marcats, i això sense ganes i motivació no és pot acomplir, mai.
9. Saber per què ho fas, és una de les raons principals que dono quan algú em pregunta sobre; i perquè turisme?. Saber on vols arribar i saber perquè aquest camí és el que et portarà fins l’objectiu final.
10. Entendre, turisme és un dels sectors que més creix i creixerà però la competitivitat cada cop és més elevada, per tant ENTÈN que serà fàcil trobar feina gràcies a les sortides laborals.
10+1. Eliminar la zona de Comfort, ja que, com a moltes carreres, en l’actualitat si no fas Erasmus les teves possibilitats internacionals es troben molt reduïdes. Turisme “obliga” i ensenya a fer aquest pas i créixer amb altres persones totalment desconegudes en un entorn totalment desconegut.
Desprès d’això, espero que tots aquells que encara tingueu dubtes sobre “Perquè turisme?” ja els hagueu resolt. I els que no, perquè no us pregunteu; “I perquè no?”.
Autora: Geni Cortina